Nieuwsoverzicht


2 januari 2019,
Kijken Denken Doen,
Klimaatakkoord staat hoog op de agenda in Nederland. Om daadwerkelijk over te gaan naar de juiste inspanning en investering hiervoor, is het noodzakelijk eerst af te wegen welke prestatie en doel wil je bereiken.

4-11-2018,
Monitoren Vastgoedobjecten
VOM(Vastgoed Object Monitoring). De afgelopen 50 jaar is veel ervaring opgedaan met de belangrijkste kosten verslinders bij Vastgoed Objecten. Om vanuit objectieve parameters de kwaliteit, waarde en kosten in beeld te brengen is monitoring noodzakelijk.

11 juli 2018,
Energieakkoord 2018
Het Energieakkoord 2018 geeft de ambitie van de komende jaren, in diverse hoofdstukken uiteen. Wat ontbreekt is uiteindelijk de te leveren prestatie, wanneer, hoe te meten en welk handhavingsbeleid wordt niet nader toegelicht!

2 maart 2018,
Gezond Zorgvastgoed.
Integrale benadering van Vastgoed objecten, geven een totaal beeld welke toekomstige aanpassingen noodzakelijk zijn

26-november 2017,
Eerst Bezinning, daarna Duurzaamheid
Levensduurbenadering Assetmanagement richt zich op de gehele levensduur van een object. Behalve de levensduurkosten spelen de prestaties en risico's een cruciale rol bij afwegingen rond het beheer van objecten. Assetmanagement maakt het mogelijk.

18 augustus 2017,
Zorg voor uw woning
Waarschijnlijk geniet u op dit moment van uw kleine stukje paradijs, ver weg van de dagelijkse routine. Een woning is perfect voor het opladen van uw batterijen, maar kan ook voor onrust zorgen op het vlak van, weer, veiligheid en comfort.
Link: NETATMO

14 augustus 2017,
Asset Management Toekomst kracht
Topsportondernemer Tom Touber (Volvo Ocean) en NLP-master Jan Reinder (Magic Minded) zijn die dag hoofdsprekers. Zij nemen u op inspirerende wijze mee in de wereld van Asset Management.
Link: IAMIPRO

13 augustus 2017,
Zonnepanelen Nederland in gevaar
Het akelige spook van de slecht beveiligde Lot-apparatuur steekt de kop weer op. Energieopwekking thuis. Omvormers van SMA uitermate kwetsbaar voor hacks.

11 augustus 2017,
Vastgoed moet duurzamer
Duurzaamheid en met name verduurzaming heeft een belangrijke plaats gekregen in het beleid van organisaties en overheden. Dit komt ook tot uiting in de circulaire economie.
Link : FMM


10 augustus 2017,
Luchten voor gezondheid.
Een gezond huis is een goed geventileerde woning. In een woning met voldoende ventilatie, slaap je beter, ben je minder vaak ziek en ben je productiever. Aandacht voor de binnenlucht in het huis is nu een 'must'.


7 augustus 2017,
ABN AMRO 100% financiering Duurzaam Gebouwen
Zakelijke klanten van ABN AMRO die hun gebouwen willen verduurzamen kunnen vanaf nu de investering voor 100% gefinancierde krijgen. De bank is de eerste grote bank van Nederland die dit mogelijk maakt en wil daarmee actief bijdragen aan de verduurzaming.